Vijf nieuwe wijnen van Simonsig

Door Anne-Mae Ouwehand op 19-12-2016

Nog een week en dan is het Kerst. Bij een goed kerstdiner mag een mooie Zuid-Afrikaanse wijn natuurlijk niet ontbreken. Heb jij je Zuid-Afrikaanse kerstwijnen nog niet in huis? Bestel dan snel, zodat de kroon op jouw kerstdiner nog op tijd in huis is! Onze tip: de wijnen van Simonsig!

Simonsig is een van de oudste én leukste wijnhuizen van Zuid-Afrika. En sinds vandaag hebben we vijf nieuwe wijnen van Simonsig in ons assortiment. We stellen ze aan je voor.

 

Kaapse Vonkel Brut RoséKaapse Vonke Brut Rosé

Zin in bubbels? Dan zit je bij Simonsig goed, de uitvinders van de Kaapse Vonkel. Je kende de Kaapse Vonkel Brut misschien al. Nu hebben we daar ook de Brut Rosé aan toegevoegd: een fruitige bubbel van Pinotage, Pinot Noir en Pinot Meunier. Die zorgen voor een heerlijke bessenaroma en smaak van bloemen en grapefruit. 

 

Mr. Borio's ShirazMr. Borio's Shiraz

Mr. Borio's Shiraz is een volle rode wijn met de smaken zwarte bessen, specerijen en een lichte ondertoon van vanille met mooie ronde tannines. De wijn is vernoemd naar Alessandro Borio. Hij was metselaar, raakte bevriend met de Malans en maakte voor hen de eerste cementen cuves. Deze wijn wordt daar nog altijd in vergist.

 

Simonsig Frans Malan Cape BlendFrans Malan Cape Blend

Vernoemd naar de grondlegger van Simonsig, doet de Frans Malan zijn naam eer aan. Bij de Cape Style Blend vormt de Pinotage druif de basis van de wijn. Aangevuld met Merlot en Cabernet Sauvignon is dit een harmonieuse ronde wijn met zachte tannines. Met mooie rijpe vruchten smaken van rood fruit, zwarte bessen en pruimen.

 

Simonsig Redhill PinotageRedhill Pinotage

De Redhill Pinotage is een echte Zuid-Afrikaner: gerijpt op hout is het een volle en rijke wijn met de smaken van kersen, rijpe zwarte bessen en zoete pruimen. De tannines zijn soepel en de wijn heeft een lange afdronk. De druiven worden verbouwd op een gedeelte van het estate dat bekend staat om de diepe rode aarde. 

 

Simonsig TiaraTiara

De Simonsig Tiara is een mooie blend van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Die zorgen voor een volle smaak van rode bessen, met een vleugje mokka, kaneel en vanille. Perfect als je een mooi stuk vlees op je kerstmenu hebt staan.