Haute Cabrière

Zuid-AfrikaFranschhoek, Zuid-Afrika

De familie Von Arnim maakt wijnen geïnspireerd door de Champagne regio. Dat merk je aan alles: veel bubbels, bruisende wijnen en mooie blends met Pinot Noir. De Haute Cabrière Chardonnay Pinot Noir is de meest beroemde wijn van dit estate. Op weinig plekken heb je zo'n mooi uitzicht over Franschhoek en omgeving als bij Haute Cabrière! Neem plaats op hun terras, geniet van het zonnetje en de lekkere wijnen. Terug in Nederland kun je weer genieten: thuis smaken de Haute Cabrières ook prima!

In 1694 kwam de Franse Hugenoot Pierre Jourdan aan in Franschhoek en kreeg daar een stukje grond dat hij vernoemde naar z'n geboorteplaats: Cabrière.

Fast forward naar 1980: Achim von Arnim is wijnmaker bij Boschendal en besluit een stuk land te kopen om daar wijn op Champagne-wijze te verbouwen - Cap Classique, van Pinot Noir en Chardonnay. Deze werd vernoemd naar de stichter: Pierre Jourdan.

Enkele jaren later breidt Achim zijn land uit met Haute Cabrière en komt er al snel achter dat dit stukje grond zich perfect leent voor het verbouwen van Pinot Noir en Chardonnay. Inmiddels staat de zoon van Achim, Takuan, aan het roer van het wijnhuis.

Wijnen van Haute Cabrière