Spier Estate

Zuid-AfrikaStellenbosch, Zuid-Afrika

Het wijnhuis Spier is een van onze favoriete estates vanwege de brede variatie aan smaakvolle wijnen. Van de Signature lijn tot de 21 Gables, elke wijn is op zich uniek en ontzettend lekker. Wanneer we in Zuid-Afrika zijn is dit een van de wijnhuizen die we altijd bezoeken. Eenmaal terug in Nederland genieten we thuis na door een goede fles Signature Chenin Blanc open te trekken. Wat ons betreft dé manier om kennis te maken met Zuid-Afrikaanse wijnen... of je liefde voor Zuid-Afrika met anderen te delen! Door de uitgebreide variatie in wijnen zit er voor iedereen wel iets tussen.

Net buiten Stellenbosch ligt de wijnboerderij van Spier - het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnwereld. De VOC wees dit stuk land al in 1692 toe aan Arnoud Jansz, die begon met het verbouwen van druiven. Sinds het begin van de 18e eeuw werden de eerste wijnen geproduceerd. De wijnkelder van Spier stamt uit 1767 en is daarmee de oudste van Zuid-Afrika. Rondlopen over het Spier Estate is dan ook alsof je in een openlucht museum bent: overal zie je de prachtige gevels in die typische Kaap-Hollandse stijl.

Daarnaast is het op het estate erg goed overnachten, kan je er heerlijk eten in een van de restaurants (of kies voor een picknick) en worden er genoeg verschillende activiteiten georganiseerd om er een goede dag te vertoeven. 

Wijnen van Spier