Skaap Wines

Zuid-AfrikaStellenbosch, Zuid-Afrika

Thierry Schaap is een Nederlandse bankier, die tijdens zijn vakantie in 2005 verliefd werd op de wijnregio van Stellenbosch. Niet gek natuurlijk, met de prachtige natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke weer. 10 jaar geleden kwam Thierry's droom uit: hij kocht een prachtig wijnhuis op de Schapenberg - what's in a name - en maakte er Skaap Wines van.

Wijn maken is een vak apart, dus trok hij Riaan Oosthuizen aan, een van Zuid-Afrika's beste wijnmakers met ruim 18 jaar ervaring, die al vele prijswinnende wijnen maakte. Hij werkt samen met Jaco Mouton, de Farm Manager, die eerder ervaring op deed bij Simonsig.

De locatie van Skaap is geweldig: vlak aan zee bij False Bay, tegen de Hottentots-Holland Mountains op 250 meter hoogte. Een van de koelste plekken in de regio, perfect voor goede wijnen.

Wijn maken doen ze bij Skaap in harmonie met de natuur. Dat zorgt voor toegankelijke wijnen van hoge kwaliteit. 

Op de labels van Skaap zie je de kunstwerken van lokale artiesten. Thierry Schaap is ook druk met de Children's Foodure, een stichting die de kids uit het dorp helpt met eten, kleding en scholing. 

We zijn blij dat we Skaap in ons assortiment hebben!

Wijnen van Skaap