Warwick Wine

Zuid-AfrikaStellenbosch, Zuid-Afrika

Op 1 april 1964 kocht Stan Ratcliffe samen met zijn vrouw Norma, na een langdurige zoektocht, Warwick. Al snel zagen zij de potentie die het landgoed heeft en begonnen met het planten van Cabernet Sauvignon. De wijnranken leverden een zeer hoge kwaliteit druiven, waar vanuit naast gelegen wijnboerderijen al snel vraag naar was.

Norma raakte meer en meer geïnteresseerd in het maken van wijnen en volgde een studie rondom dit onderwerp. Al snel werd er een kelder gebouwd waarna Norma begon met het produceren van haar eigen handgemaakte wijnen waarbij zij gebruik maakt van de Warwick druiven. In 1984 wordt de eerste Warwick Cabernet Sauvignon genaamd ‘La Femme Bleu’, de blauwe dame, uitgegeven. Norma blijkt te beschikken over een natuurlijk aanleg om fantastische wijnen te maken en in 1986 wordt de Warwick Trilogy uitgegeven. 

Je vindt dit estate net buiten Stellenbosch. Ben je in de buurt? Ga dan zeker even langs! Combineer bijvoorbeeld een wijnproeverij met een heerlijke picknick! Lekker ontspannen in de loungebanken op het grasveld van Warwick. Daar smaakt je wijn nét iets lekkerder.

Wijnen van Warwick