Proefnotitie: Sauvignon Blanc Semillon en Syrah Grenache van Creation

Door Anne-Mae Ouwehand op 26-05-2020

Zo af en toe sturen we een fles wijn op naar wijnliefhebbers of wijnfanaten om te toetsen of anderen onze collectie wijnen net zo lekker vinden als wij. Zo is het wijnhuis Creation nog niet heel erg bekend, maar hebben ze een gevarieerd en verassend lekkere collectie wijnen. Een wijnhuis die we dus met vertrouwen laten beoordelen en die we graag onder de aandacht brengen. 

Het wijnhuis
Creation Estate is in 2002 opgericht door Jean-Claude en Carolyn Martin en ligt op 20 minuten rijden van Hermanus in de Hemel-en-Aarde Vallei. Jean-Claude en Carolyn zijn er van overtuigd dat de mate waarin de mens goed is voor de natuur wordt beloond in de kwaliteit van de druiven. Op het estate wordt daarom veel aandacht gegeven aan biodiversiteit om zo de beste druiven te kweken. Ook op de lange termijn.

Proefnotitie
Esther van Wijntjes met Esther heeft voor ons de Sauvignon Blanc Semillon en de Syrah Grenache beoordeeld en was (gelukkig) erg enthousiast! Over de Sauvignon Blanc Semillon zegt ze: 'Leuke verrassende kennismaking met deze Sauvignon Blanc Semillon'. En de Syrah Grenache is ze ook positief: 'Een krachtige wijn die ook nog wel wat frisheid en wat tannines heeft, maar allemaal mooi in balans. Een wijn die naar meer smaakt!'

Haar volledige beoordeling vind je op haar website Wijntjes met Esther en is zeker de moeite waard om te lezen!

Creation Reserve
Sinds kort hebben we ook twee 'reserve' wijnen in ons assortiment! De Merlot en de Pinot Noir. Zijn de Estate wijnen al goed de Reserve zijn zelfs van nog betere kwaliteit.