Wij konden pas de nieuwe wijnen van Springfield Estate proeven. Springfield staat bekend als een wijnhuis dat de natuur zoveel mogelijk zijn gang laat gaan. Ze maken gebruik van de wilde gist die al op de druif aanwezig is, filteren de wijnen niet en gebruiken geen toevoegingen.
Dat zorgt voor geweldige wijnen. We hadden al een aantal mooie wijnen van Springfield in ons assrtiment, en nu hebben we er weer 2 hele mooie bij. We stellen ze even aan je voor:
De Whole Berry Cabernet Sauvignon heet zo omdat de druiven ongeperst starten, en dan door de zwaartekracht worden uigeperst. Een traditionele methode die zorgt voor een zachte wijn met smaken van zwarte bessen, pruimen, vanille en een licht pepertje.
De Work of Time 2009 is voor Zuid-Afrikaanse begrippen vrij oud. Het is een mooie Bordeaux blend van Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. Je proeft een volle wijn, met smaken van vanille, cederhout en fruit met een mooie, lange afdronk.