Inspiratie van 2 weken Zuid-Afrika

Door Rick van Haasteren op 29-10-2014

De afgelopen 2 weken hebben we door Zuid-Afrika gereisd en daar superveel wijnhuizen bezocht. Natuurlijk vooral de estates die we zelf verkopen, maar ook een aantal andere huizen die zeker de moeite waard zijn.

Altijd super-inspirerend zo'n reis. We hebben veel foto's en filmpjes gemaakt waarmee we je nog een beter beeld gaan geven van de wijnen en de wijnmakers. 

Nieuw: Spier Signature Sweet White

Verder hebben we een aantal nieuwe wijnen geproefd waar we in Nederland nog even op moeten wachten: wat dacht je van de Spier Signature serie - onze bestseller - die uitgebreid wordt met een Sweet White?

Warwick was ook super: we hebben lekker gepicknickt en natuurlijk veel wijnen geproefd. We hebben een Warwick White Lady mee naar huis genomen: een lekkere Chardonnay, erg boterig! Helaas wordt deze in zeer kleine oplages gemaakt en is niet te verkrijgen in Nederland, maar als je eens in de buurt bent: meenemen!

Een hoogtepunt was de rondleiding door de wijnkelders van Creation, vlakbij Hermanus. JC Martin en zijn vrouw Carolyn lieten ons het estate zien en we mochten alvast wat nieuwe wijnen voorproeven. Een van die wijnen won gisteren nog een 5-sterren rating van Platter! We gaan onze collectie Creation wijnen snel uitbreiden!

Daarnaast zijn we bij Spier, Rust en Vrede, Bosman, Chamonix, Ernie Els, Groot Constantia en Hidden Valley geweest. Daarover later meer!