Hij is er weer: de Platter's Wine Guide van 2016

Door Rick van Haasteren op 29-10-2015

De belangrijkste wijnbeoordeling van Zuid-Afrika vind je in de Platter’s Wine Guide. Het hoogst haalbare voor een Zuid-Afrikaanse wijnmaker is een 5 sterren beoordeling door Platter's. En vandaag was de dag waarop de beoordelingen voor 2016 bekend zijn gemaakt.

Veel van onze wijnhuizen vielen in de prijzen. Zo is Spier met liefst 4 keer een 5 sterren rating goed bedeeld. In de 21 Gables Serie vielen de Pinotage en Sauvignon Blanc in de prijzen. Ook de Creative Block 2 en de CWG Frans Smit kregen 5 sterren.

Ook onze vrienden van Chamonix pakten 5 sterren met de Cabernet Franc 2013. Luxe wijnhuis Delaire Graff scoort met de Laurence Graf Reserve en de Botmaskop. De White Lady van Warwick werd zelf benoemd tot beste witte wijn van het jaar. Mooi gedaan door de familie Ratcliff. Helaas is die witte dame alleen in Zuid-Afrika goed te krijgen. We hebben hem vorig jaar geproefd, een geweldige Chardonnay!

Ook ons wijnhuis Windmeul doet goed mee met de Pinotage Reserve uit 2014. That’s not all: Ernie Els slaat een hole in one met de CWG Blend

De Platter’s guide is dit jaar trouwens dikker dan ooit: alweer een teken dat de Zuid-Afrikaanse wijnen jaar na jaar beter worden!