Een avond Spier wijn proeven in Katwijk: Wij zijn verliefd!

Door Anne-Mae Ouwehand op 18-10-2015

Afgelopen woensdag hebben wij een fantastische avond gehad. Wij keken al een tijdje uit naar de Spijs & Wijn avond die deze avond werd georganiseerd en er werd meer dan voldaan aan onze verwachtingen.

Net zoals de Spijs & Wijn avond van Bosman, stond ook deze avond een specifiek wijnhuis in de spotlights.  De eer werd gegeven aan ons favoriete wijnhuis, SpierDe wijnen van Spier samen met de kook kwaliteiten van restaurant Het wapen van Kattuk, blijken een ontzettend goede combinatie te zijn! Vele wijnen passeerden de revue: van de Signature lijn, de Creative Block tot de 21 Gables. In combinatie met de 7 (!) gangen werd elke gang tot een hemels gerecht gemaakt. En we hebben een nieuwe favoriet! De Chenin Blanc van de lijn 21 Gables voegen we toe aan ons lijstje met wijnen waar we verliefd op zijn. Deze lijn gaan wij dan ook zeker toevoegen aan ons assortiment, dus ook binnenkort bij ons te verkrijgen!

Het wapen van Kattuk Spier Wine Estate South Africa Het wapen van Kattuk Spier Wine Estate South Africa

Johan de Villiers, winemaker bij Spier, was overgevlogen vanuit Zuid-Afrika om tijdens deze avond uitleg te geven over het estate, de mensen en de wijnen. Door zijn verhalen waren wij weer even terug op het estate, waar wij zulke goede herinneringen aan hebben. (Rick heeft mij daar ten huwelijk gevraagd.) Kortom het was een avond waar we met volle teugen van hebben genoten. Wij waren al verliefd, maar deze avond bevestigde dit nogmaals. 

Johan de Villiers Wine Estate Spier South Africa