Een avond in de schoolbanken van Bosman

Door Anne-Mae Ouwehand op 27-09-2015

Vrijdagavond 11 september hebben wij ons eens verdiept in de wijnen van Bosman Family Vineyards. Als Zuid-Afrikaanse wijnen specialist moeten we immers op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen. Een avond terug in de schoolbanken zou je kunnen zeggen. Hoewel..... we zullen eerlijk zijn, de avond bestond uit een fantastische Spijs & Wijn avond bij het restaurant KW106 in Katwijk. Niet helemaal terug in de schoolbanken dus. Dat neemt niet weg dat we die avond het een en ander hebben geleerd.

Antonia Bosman was deze avond aanwijzig om ons bij te praten over het Estate en de wijnen die deze avond geschonken werden in combinatie met de uitgeserveerde gerechten.

Antonia Bosman Family Vineyards Wine KW106

Wijn en heerlijke gerechten zijn een combinatie waarbij beiden elkaar moeten versterken. Maar een wijn uitzoeken bij een gerecht of vice versa, is makkelijker gezegd dan gedaan. Deze avond hebben we geleerd dat de MCC Bosman heerlijk is in combinatie met vlierbessensap en popcorn op smaak gebracht met kerrie. Eigenlijk elke witte wijn van de lijn De Bos is goed te combineren met een vettige wit vis, zoals makreel of kabeljauw.

Voor het eerst hebben we de De Bos 47 Varietal Rose geproefd, geen persoonlijk favoriet zo bleek al snel. Voor deze wijn zijn 47 verschillende soorten druiven gebruikt, wat wij niet vinden bijdragen aan de kwaliteit van de wijn. Door de vele soorten is het karakter van de druiven volledig verdwenen, wat de wijn niet bijzonder maakt.

Kortom heerlijk gegeten, gedronken en vooral genoten van een mooie avond. 14 oktober staat een Spijs & Wijn avond van Spier, bij Het Wapen van Kattuk, in de planning. We kijken er nu al naar uit!

Bosman Family Vineyards Wine KW106