Onze favoriete wijnen uit Zuid-Afrika

Natuurlijk hebben wij onze eigen favoriete wijnen en wijnhuizen! De wijnen die je hier ziet drinken wij regelmatig en staan absoluut in onze top 10! 

Ben je in Zuid-Afrika? Dan mag je deze wijnhuizen wat ons betreft dan ook zeker niet missen! En als je terug bent in Nederland zorgen wij dat je nog steeds van dit prachtige land kan genieten.  

Proost!

 

 

Spier Estate

Spier heeft een speciaal plekje in ons hart: we zijn er verloofd en komen er erg graag. De Signature serie is een betaalbare range van goede kwaliteit. De Creative Blocks zijn interessante blends. Dan is er nog de 21 Gables serie met het beste van Spier. De Chenin Blanc is wat ons betreft de beste wijn uit Zuid-Afrika.

Springfield Estate

Bij Springfield geloven ze er sterk in dat de beste wijnen ontstaan wanneer je moeder natuur haar gang laat gaan. Zo maken ze veel gebruik van de natuurlijke gisten die op de druiven aanwezig zijn en zijn niet bang om te experimenteren. Een wijn een aantal jaren laten liggen om te kijken of de jaren de druiven tot hun recht laten komen? Heel gewoon bij Springfield. Dat betekent soms ook dat een experiment niet werkt en de wijn moet worden weggegooid. Maar hey: no guts, no glory. 

Robertson, waar Springfield ligt, is een stuk minder druk dan bijvoorbeeld Stellenbosch of Franschhoek. Als je langsgaat bij Springfield krijg je dus alle aandacht. Niet te missen!

Warwick: de beste plek voor een heerlijke picknick

Ben je in de buurt van Stellenbosch? Plan je lunch dan bij Warwick Estate: je krijgt een erg goed gevulde picknickmand mee, en zoekt een lekker plekje op de ontspannen loungebanken. Flesje wijn erbij, en genieten maar. Houd die vibe vast als je terug bent in Nederland door hier ook een fles Warwick open te trekken.