Wine & food pairing, met je collega's

Door Anne-Mae Ouwehand op 15-03-2015

Afgelopen vrijdag hadden wij een leuk uitje. Na al zijn verhalen over Wijn van de Kaap, Zuid-Afrika en na een aantal wijnen geproefd te hebben, werd onder Rick zijn collega's het idee geopperd om een proefavondje te organiseren. Een van zijn collega's was wel bereid te koken, wij hoefden alleen de wijnen te regelen. Nou, dat kunnen wij natuurlijk wel.

De gerechten werden bereid, de wijntjes werden geopend en goede gesprekken volgende waarbij de avond voorbij vloog. Kortom, de proefavond was een succes. Nu delen we deze formule voor succes graag met jullie, want wie zijn geluk deelt, is een rijk mens. Onderstaand vindt je de combinatie van gerechten met wijnen. We spreken uit ervaring wanneer we zeggen dat elke combinatie een gouden is! Succes en geniet er van!

--------------------

Eerste gang

Borrelhapjes

vleeswaren, olijven, tapenade en brood

Haute Cabriere Chardonnay Pinot Noir

--------------------

Tweede gang

Gerookte zalm met Japanse mayonaise en Japanse pittige kruiden en avocado besprenkelt met citroen

Wetshof Chardonnay Bon Vallon

--------------------

Derde gang

Courgette soup met gorgonzola

Bosman De Bos Merlot

--------------------

Vierde gang

Pasta met zelfgemaakte tomatensaus en Italiaanse gehaktballetjes van basilicum, peterselie, parmezaanse kaas, knofllok en pijnboompitjes

of (voor de vegetariërs)

Verse pasta met thijmpesto met walnoten en parmezaanse kaas

Hamilton Russel Southern Right Pinotage

--------------------

Nagerecht 

Huisgemaakte tiramisu

Weltevrede Ouma Se Wyn

Wijn proeven