Wijnproeven in 'De Kaap'

Door Anne-Mae Ouwehand op 08-03-2015

We beseffen ons: we zijn niet uniek in onze liefde voor de Zuid-Afrikaanse wijnen. De meeste mensen die de streken van Stellenbosch, Franschhoek, Paarl en Hermanus bezoeken ontkomen niet aan een wine tasting en zijn gelijk verkocht. Een aantal weken geleden werd ik (door mijn schoonzusje) gewezen op een leuke blog van GirlsLove2Travel over wijnproeven in de Kaap. Als fervent fan van alle mooie estates in Zuid-Afrika deel ik dan ook graag deze blog met jullie. Deze keer dus niet uit eigen hand, maar geleend van een 'collega-fan'. 

Ps. drie van onze eigen favorieten (Spier, Warwick en Fairview) worden ook genoemd!

GirlsLove2Travel Zuid-Afrika

De 8 beste wineries van Zuid-Afrika

'Wie een beetje thuis is in de wereld van wijnen, weet het: Zuid Afrika is ‘wine heaven’! Niet alleen maken ze de mooiste wijnen die je in restaurants en winkels kunt kopen, je kan hier ook honderden ‘wine estates’ bezoeken. Met zoveel keus is het extra belangrijk dat je weet welke wijnhuizen iets bijzonders te bieden hebben. Daarom heb ik me vijf weken lang ondergedompeld in de wereld van de Kaapse wijnen. Op zoek naar wineries die zo tof zijn, dat ze ‘t waard zijn om voor naar Zuid Afrika te vliegen!

Wines of South Africa

Eeuwen oud is het, de Zuid Afrikaanse wijncultuur. Op 2 feb 1659 schreef de Nederlandse Jan van Riebeeck -eerste gouverneur van de Kaap- in zijn dagboek: “Vandaag, ere aan God, is daar die eerste keer van Caepse druiwe wyn geparst”. Zijn woorden lijken de basis van een diepgewortelde passie in dit land voor wijn en als wijnliefhebber… aanbidder eigenlijk… is dit dus mijn ‘holy ground’.'

Lees de hele blog.