The real winegum?

Door Anne-Mae Ouwehand op 30-12-2015

Een aantal weken geleden kwam ik op een beurs de echte winegum tegen, en dan bedoel ik letterlijk. Dus niet de bekende zoete snoepjes, maar snoepjes gemaakt van wijn! Op preciezer te zijn, van Chardonnay of Merlot. Als wijnliefhebber stond ik hier toch wat kritisch tegenover. Hoe is de complexiteit van een fantastische wijn in een kauwbaar snoepje te vatten? Maar, ik was ook nieuwsgierig dus heb ik wat doosjes gekocht om het thuis te kunnen uitproberen.

Ik moet eerlijk zeggen; het smaakt echt naar wijn. Maar of ik het nou lekker vind en een goed alternatief voor een glas rode wijn?! Nee, niet echt. Ik zie mezelf mijn vriendinnen nog geen schaal winegums voorschotelen, als gezond en alcoholvrij alternatief op een glas wijn. Verder denk ik ook niet dat het helemaal sociaal geaccepteerd wordt wanneer ik aan het einde van de dag op mijn werk alvast begin aan een 'merlot winegum'. Dus, wanneer zal je dit snoepje dan nuttigen?

Het is echter een leuk en origineel gimmick, verrassend om te krijgen maar zelf hou ik het liever bij echte wijn. Die wijnboer heeft anders ook voor niets zo zijn best gedaan op een mooi natuurproduct.

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op www.therealwinegum.com

The real winegum