Nieuwe wijnen van Spier: de Seaward Collection

Door Rick van Haasteren op 22-03-2019

Spier is misschien wel ons favoriete wijnhuis. We zijn dus erg blij dat we twee nieuwe wijnen van Spier in ons assortiment hebben! De Seaward collectie heet zo, omdat de druiven vlakbij de kust groeien. En een lekker zeebriesje is precies wat druiven nodig hebben op hete Afrikaanse dagen.

We beginnen met de Chenin Blanc: een volle, romige wijn. Dat komt omdat 50% van de druivensap gerijpt wordt op eikenhout. Tegelijkertijd is de wijn erg fruitig. Je proeft witte perziken, citrus, kweepeer en honingbloesem, en zelfs wat specerijen. Een mooie complexe Chenin Blanc met een volle, lange afdronk.

Dan de Cabernet Sauvignon: de druiven worden met de hand geplukt, de takjes worden verwijderd en 2 dagen geweekt in koud water in RVS vaten. Op deze manier wordt de fruitige smaak van de vruchten behouden. Daarna rijpt de wijn 14 maanden op eikenhouten vaten. Met als resultaat een donker robijnrode wijn met de volle smaken van pruimen, bessen en kersen. De wijn heeft een mooie balans tussen de smaak van zacht fruit, eik en tannines. Het lichte zuurtje zorgt dat de wijn niet saai wordt.