Herfstaanbieding: Pinotage proefpakket

Door Anne-Mae Ouwehand op 08-10-2017

De Pinotage druif is een echte Zuid-Afrikaner. Wanneer je van Zuid-Afrika houdt, moet je deze wijn dus een keer gedronken hebben. Daarom een leuke herfstaanbieding voor €29,95!

Nu is elke wijn zo gevarieerd als de wijnmaker. Daarom een proefpakket van Pinotage's van drie verschillende wijnhuizen. En nu de dagen langzaam korter worden is een volle rode wijn heerlijk in combinatie met een stevige maaltijd.

De Pinotage van Spier is met veel gerechten te drinken. Een frisse en romige wijn met met de smaak van kersen en een vleugje rokerigheid. Mooi stevig in de afdronk en lekker pittig. 

De Pinotage van Simonsig is houtvrij, wat ervoor zorgt dat de smaak van rood fruit alle ruimte krijgt. Fluweelzachte tannines horen bij een Pinotage, en dat geldt zeker voor deze Simonsig. Je proeft gedroogde pruimen en heeft een lekker sappige afdronk. De wijn is ook goed te bewaren! Geef de wijn nog ongeveer 6 jaar na vintage en je kan van een net iets complexere Pinotage genieten.

Als laatste de Jacksons Pinotage. Deze Pinotage smaakt naar donker fruit met mokka. Een lange afdronk met uitgebalanceerde tannines. De wijnvelden liggen vlakbij de oceaan wat zorgt voor een afwisseling van een koude wind en hete zomers voor een optimale rijping. De handgeplukte druiven hebben 13 maanden op vat gezeten. Dat resulteert in een smaak van donker fruit met een hint van eik en subtiele mokka-tonen.