Even voorstellen: Bosman Wines

Door Rick van Haasteren op 05-07-2014

Een nieuw topwijnhuis in onze collectie: Bosman Wines, gelegen in Wellington, op een uurtje rijden van Kaapstad in de schaduw van het Limiet gebergte. Een wijnhuis met een rijke historie, want momenteel staat alweer de 8e generatie aan het roer. In 1707 arriveerde Hermanus Bosman als arts en verzorgende (sieketrooster) van de VOC. In 1888 begonnen zijn nazaten met de productie van wijn op het Lelienfontein estate. De Lelienfontein Estate produceerde wijn tot 1957, waarna de familie haar aandacht richtte op het kweken van de wijnstokken. Pas sinds 2007 produceert Bosman weer haar eerste eigen wijnen.

Fast forward naar nu: het estate wordt nog steeds gerund door de familie Bosman. De druiven komen nog syeeds van Lelienfontein, maar sommige druiven vragen om een wat koeler klimaat. Denk aan de Pinot Noir en de Chardonnay. Die worden daarom geplant in Hermanus, op enkele kilometers van de oceaan, die zorgt voor verkoeling. In totaal verbouwt Bosman wel 50 druiven!

Bij het maken van wijn is er veel aandacht voor natuur én mens. Dat blijkt wel uit de speciale De Bos reeks. We verkopen hiervan 4 wijnen van handpicked druiven, alle 4 met het Fairtrade label.

Het blijft niet bij mooie woorden: een deel van de estates is daadwerkelijk eigendom van de meer dan 260 werknemers. Zo krijgt de natalatenschap van Hermanus Bosman een mooi vervolg.

Onze collectie

We verkopen 4 prachtige wijnen van De Bos: zoals gezegd alle 4 handpicked en Fair Trade. De Sauvignon Blanc is tot nu toe onze favoriet, zeker voor een mooie zomeravond.

Ook zijn we supertrots op onze eerste Method Cap Classique "Steen Bosman". 

Update: inmiddels verkopen we Bosman helaas niet meer.