Een nieuw wijnhuis in ons assortiment: Simonsig

Door Rick van Haasteren op 12-07-2015

Ken je het wijnhuis Simonsig? Het is een van de bekendste en mooiste wijnhuizen van Zuid-Afrika. Vanaf vandaag hebben we 4 heerlijke wijnen van Simonsig in ons assortiment!

Ik weet nog goed dat ik in 2005 aan het backpacken was in Zuid-Afrika. In Stellenbosch maakte in een wijntoer met Easy Rider wine tours, mijn eerste ervaring met Zuid-Afrikaanse wijn.

De eerste stop, zo'n 10 minuten ten noorden van Stellenbosch, was Simonsig Estate. Daar kregen we uitleg over het proces van wijnmaken en een rondleiding door de kelder. De gids vertelde hoe we wijn moesten proeven, en misschien wel de belangrijkste les: een goede wijn is een wijn die jij zelf lekker vind!

Simonsig Estate

We zijn zo'n 10 jaar verder en sindsdien ben ik nog vaak in Stellenbosch teruggekomen. Dat vond ik zo leuk, dat we vorig jaar besloten om Wijn van de Kaap te starten, om zo heel wijndrinkend Nederland nog enthousiaster te maken over Zuid-Afrikaanse wijn.

Hoe mooi is het dat we nu ook Simonsig - het estate waar het voor mij begon - aan onze collectie mogen toevoegen! Een geweldig estate dat al jaren toonaangevend is in wijnland Zuid-Afrika. Zo komt de eerste MCC, de Kaapse Vonkel, bij Simonsig vandaan. 

We beginnen met 4 prachtige wijnen voor een mooie prijs. De Chenin Blanc Sur Lie, de Sunbird Sauvignon Blanc, de Chardonnay en de Pinotage. Stuk voor stuk mooie wijnen die een goed voorbeeld zijn van de kwaliteit die Zuid-Afrika in huis heeft.

Bekijk de wijnen van Simonsig