Een liefdesverhaal

Door Anne-Mae Ouwehand op 13-04-2014

Ik zal jullie een romantisch liefdesverhaal vertellen:

'Er was eens een mooie prinses met de naam Kunigunde. Zij was de geliefde dochter van de koning en koningin van het (Duitse) koninkrijk Nuernberg. Prinses Kunigunde werd verliefd op een jonge en knappe goudsmit. Helaas keurde haar vader de liefde tussen dit jonge paar niet goed en verbood Kunigunde de goudsmit op te zoeken. Kunigunde was zo verliefd dat ze weigerde. Dit maakte haar vader zo kwaad dat hij de goudsmit in de diepste en donkerste kelder van hun kasteel liet opsluiten. Hij had het vertrouwen dat wanneer Kunigunde de goudsmit niet meer zou zien, haar liefde vanzelf zou verdwijnen. Waar hij op had gehoopt, gebeurde niet. Kunigunde werd bleker en bleker, en kwijnde langzaam weg vanaf het moment dat zij niet meer bij haar geliefde kon zijn. 

Met pijn in het hart keek het koningspaar toe hoe hun lieve dochter steeds verder verzwakte. Om zijn dochter een laatste uitweg te bieden, kwam de koning uiteindelijk, met tegenzin, met het het volgende voorstel: 'Als jouw goudsmid in staat is een kelk te maken waar twee mensen tegelijkertijd uit kunnen drinken, zonder een druppel te morsen, dan zal ik hem vrij laten en mag je met hem trouwen.'

Natuurlijk was de koning er van overtuigd dat de goudsmit dit nooit zou lukken en had daarbij de liefde van deze man voor zijn dochter onderschat. De goudsmid maakte een meesterwerk. Hij beeldhouwde een meisje met een glimlach zo mooi als zijn ware liefde. De rok was hol en diende als beker. Haar opgeheven armen droegen een beker dat kon draaien zodat het kon worden gevuld en iemand anders tegelijkertijd uit deze beker kon drinken. 

Het was de goudsmid gelukt en de koning hield zich aan zijn woord. Hij werd vrij gelaten en trouwde met de mooie Kunigunde.'

Als dat geen romantisch verhaal is?! Het leuke is dat de kelk ook vandaag de dag nog steeds te koop is. Er wordt gezegd dat het drinken uit deze kelk geluk en voorspoed brengt voor het bruidspaar. Ben je geïnteresseerd? De kelk is te bestellen via de website van Warwick Estate. En voor de oplettende lezer; de kelk is opgenomen in het logo van dit wijnhuis. Hoe symbolisch is dat?!

Warwick Wine Estate South Africa Marriage Cup