De wijnen zijn binnen!

Door Anne-Mae Ouwehand op 21-04-2014

De afgelopen weken hebben wij onze eerste wijnen ontvangen, van twee van onze importeurs, Vinites en Oud Reuchlin & Boelen. Super leuk en spannend om alle soorten wijnen te mogen ontvangen (we zitten nu op 31 soorten wijn) en vooral of het in onze opslag zou passen. Gelukkig bleek het laatste geen probleem te zijn! De wijnen zijn geleverd en staan heerlijk mooi te wezen op de planken. Tegelijkertijd zijn wij aan de slag gegaan met het vullen van de webshop zodat jullie de wijnen die wij op voorraad hebben ook kunnen bestellen. Nog niet alles staat live, maar dat gaat de komende dagen zeker gebeuren! 

Het risico (en tegelijkertijd leuke) van een eigen voorraad hebben is dat wij nu erg makkelijk een lekkere wijn er bij kunnen pakken afhankelijk van het gerecht. Zo hebben wij gisteren the First Lady Unoaked Chardonnay van Warwick gedronken bij een heerlijk pastagerecht met paddestoelen. Deze wijn is heerlijke fruitig en het verrassende vond ik dat de wijn geen zure nasmaak achterliet, wat ik toch wel vaak ervaar bij een chardonnay. Deze wijn is dus zeker een aanrader! Hij viel ook erg goed in de smaak bij mijn familie, en de voorraad is enigszins geslonken. Zoals ik al zei er zit ook een risico aan het hebben van een eigen voorraad. :)

Vanavond aten wij sushi in combinatie met de Sauvignon Blanc van Southern Right (Hamilton Russell). Ook weer een groot succes. Ik moet wel eerlijk zeggen dat deze wijn wat minder sprekend is in vergelijking tot de First Lady Unoaked Chardonnay. De wijn is zacht van smaak en drinkt makkelijk weg, maar is daardoor goed te combineren met sushi doordat het eten zelf ook zacht van smaak is. De First Lady zou zeker overheersen in combinatie met vis wat zonde zou zijn.