De Wetshof, Chardonnay als basis

Door Anne-Mae Ouwehand op 05-06-2016

De Chardonnay is een druif die in veel verschillende landen wordt verbouwd. Hierdoor heeft het de naam van een algemene wijn gekregen, maar onderschat deze druif niet! De Chardonnay is een koninklijke druif en vormt een belangrijk onderdeel van Champagne. 

De Wetshof ziet de vele unieke mogelijkheden en maakt diverse wijnen van de Chardonnay druif. Wat zij hiermee kunnen maken, is oprecht een kunst. De vakmanschap is te proeven bij elke slok en met de Chardonnay als basis, zijn hun wijnen divers en erg interessant!

De Wetshof Zuid-Afrika

3 soorten

Genoeg soorten wijn en wij hebben er drie in ons assortiment.

Chardonnay Sur de Lie; de wijn rijpt op de dode gistcellen (de Lie) en in stalen vaten. Dit geeft de wijn een boterige en tegelijkertijd friszure smaak. Heerlijk om op een warme zomeravond te drinken, maar kan je ook nog 2 tot 5 jaar bewaren.

Chardonnay Bon Vallon; een persoonlijke favoriet! Deze wijn krijgt 4 van de 5 sterrren van Platter's. Heerlijk vol van smaak. 

Chardonnay Limestone Hill; Limeston betekent kalksteen. De ideale ondergrond voor de Chardonnay. Ook deze wijn is niet op hout gerijpt, waardoor de frisse smaken van appel, perzik en zelfs wat limoen, goed te proeven zijn.