De liefde voor Zuid-Afrika spat er vanaf!

Door Anne-Mae Ouwehand op 26-05-2014

Met het aanschrijven van verschillende websites om ons bereik te vergroten krijgen wij ook weleens de vraag of wij een flesje wijn kunnen opsturen. Nu zijn wij de beroerdste niet en begrijpen wij als de beste dat voor het beoordelen van een wijn deze gedronken moet worden! De afgelopen weken hebben we dus wat flessen rondgestuurd en wij krijgen erg leuke reacties! Zo hadden we vorige week een blog van Culinette's Kookpunt, deze week van Nez pour vin! In beide gevallen hebben we een chardonnay van De Wetshof opgestuurd, maar wel twee verschillende. Ook deze keer een leuke blog!

'Wat is dat toch met Zuid-Afrika? Je zou er bijna wat achter gaan zoeken, zoveel als er de laatste tijd op dit wijnblog over verschijnt. Toch is het toeval. Ook nu weer, toen we deze webshop geheel gewijd aan Zuid-Afrikaanse wijn ontdekten: Wijn van de Kaap."

De liefde voor Zuid-Afrika spat er vanaf, bij de oprichters van de website. De liefde voor het land en voor de wijn. Mooi. Momenteel bieden ze 31 soorten wijn van zeven verschillende wijnhuizen. Elk wijnhuis heeft een ander verhaal en/of valt in een andere kwaliteitsklasse, dat levert een lekker breed assortiment op.

Reiswijn
Eén witte wijn mochten we alvast proeven en dat was meteen raak. De Wetshof Chardonnay Bon Vallon is ingetogen en biedt tegelijkertijd veel van alles. Sappig, fris, kruidig. En is dat een vleugje oceaan? Kortom, rijk zonder dik te doen. Een rijke aaneenschakeling van aangename smaken. Een soort reiswijn; je ontdekt steeds weer iets en het verveelt nooit. Heerlijk. Voor nog geen 14 euro? Doen.

Nieuwsgierig geworden? Wil je misschien wat meer weten over Zuid-Afrika? Ook dat kan op Wijn van de Kaap. Maar het gaat om de wijnen. We zijn nu al fan en dan zijn we er nog niet eens geweest. Misschien toch maar eens…'