Rickety Bridge

Zuid-AfrikaFranschhoek, Zuid-Afrika

Rickety Bridge is een groot estate, met in totaal 56 hectare grond waarvan 16 hectare wordt gebruikt voor het verbouwen van druiven. Recent is er nog eens 6 hectare aan wijnranken aangeplant, om zo de komende jaren stapsgewijs de eerste nieuwe druiven te kunnen oogsten. 

Sinds 2007 is Wynand Grobler verantwoordelijk als wijnmaker en hij is nadrukkelijk bezig om het estate geleidelijk op een hoger niveau te tillen. Anders dan anders is dat hij er voor kiest om naast de eigen pluk (Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Semillon) ook andere meer typische druiven aan te kopen van unieke percelen buiten Franschhoek (Grenache, Rousanne, Cinsault, Ugni Blanc, Mourvedre, Tannat). Dit geeft hem de mogelijkheid zeer verrassende verfijnde blends te creëren. 

Rickety Bridge is de moeite waard om te bezoeken: geniet van een wijnproeverij, ga heerlijk eten bij Paulina's Restaurant of blijf er heerlijk overnachten in een van de prachtige suites.

Infinity Wines

Wynand Grobler maakt naast de wijnen voor Rickety Bridge ook een aantal wijnen onder de naam 'Infinity Wines'. Inifnity Wines is een klein prestigieus project van vier bekende Zuid Afrikaanse cricket spelers. Zij hebben Wynand Grobler van Rickety Bridge in de arm genomen om een tweetal uitdagende rode wijnen te produceren; The First XI range. Wij hebben 'The Belter' in onze collectie.