We stellen je onze favoriete wijnhuizen voor Onze favoriete wijnen

Natuurlijk hebben wij onze eigen favoriete wijnen en wijnhuizen! De wijnen die je hier ziet drinken wij regelmatig en staan absoluut in onze top 10! 

Ben je in Zuid-Afrika? Dan mag je deze wijnhuizen wat ons betreft dan ook zeker niet missen! En als je terug bent in Nederland zorgen wij dat je nog steeds van dit prachtige land kan genieten.  

Proost!
Rick & Anne-Mae

 

 

Warwick Estate

De Chardonnay Unoaked van Warwick is een frisse en fruitige Chardonnay. Smaakvol en herkenbaar.  Op een lekkere zomeravond trekken wij deze regelmatig open.

De First Lady Red is een combinatie van twee druiven: Petit Verdot en Cabernet. Een stevige rode wijn die toch makkelijk te drinken is door de ronde tannines. Een persoonlijke favoriet!

De Professor Black Sauvignon Blanc is een blend van Sauvignon Blanc en Semillion. Met name de Semillion zorgt voor een interessante smaak en is heerlijke in combinatie met vis of schelpdieren.

De Old Bush Vines Pinotage is gemaakt van de typisch Zuid-Afrikaanse druif. In combinatie met de oogst van specifiek wat oudere druivenranken maakt de wijn complex en levendig waarbij de smaak van fruit op de voorgrond staat.

Spier estate

Vanuit de Signature lijn zijn de Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon de lekkerste wijnen. Zacht en toegankelijk, maar ook erg smaakvol. Een mooie wijn voor een goede prijs, bij ons ligt er altijd wel een in de koelkast.

De Block 2 is net een klasse hoger en dat proef je. Heerlijk in combinatie met sushi of gerookte zalm. Maar komt met de fruitige smaken ook alleen goed tot zijn recht. 

De MCC van Spier is voor ons extra bijzonder: deze champagne hebben we gedronken vlak nadat Anne-Mae ten huwelijk werd gevraagd door Rick, op het Spier estate. Ook hebben we deze wijn geschonken op onze trouwdag. Een mooie sparkling wijn die niet het zure kent van sommige Champagnes. Absoluut een aanrader.

Haute Cabrière

Haute Cabriere staat bekend om het gebruik van twee specifieke druiven: Chardonnay en Pinot Noir. De wijnen van dit wijnhuis wordt door iedereen gewaardeerd, ook door degene die niet echte wijndrinkers zijn.

De Chardonnay Pinot Noir is zacht van smaak met een mooie goude kleur. De Tranquille is wat fruitiger en moet geserveerd worden bij gerechten met zachte smaken. Beide wijnen zijn heerlijk om open te trekken op een mooie zomeravond.

De Unwooded Pinot Noir is erg bijzonder. Een rode wijn met de frisheid van een lichte rosé. Perfect voor de liefhebbers van witte wijn, die graag een uitstapje willen maken naar rode wijn.

De Ratafia is een zoete dessertwijn, zonder dat de krentige smaak de overhand krijgt. Drink de wijn als aperitief of in combinatie met een zoet dessert.