We stellen je onze favoriete wijnhuizen voor Onze favoriete wijnen

Natuurlijk hebben wij onze eigen favoriete wijnen en wijnhuizen! De wijnen die je hier ziet drinken wij regelmatig en staan absoluut in onze top 10! 

Ben je in Zuid-Afrika? Dan mag je deze wijnhuizen wat ons betreft dan ook zeker niet missen! En als je terug bent in Nederland zorgen wij dat je nog steeds van dit prachtige land kan genieten.  

Proost!
Rick & Anne-Mae

 

 

Spier Estate

Vanuit de Signature lijn zijn de Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon de lekkerste wijnen. Zacht en toegankelijk, maar ook erg smaakvol. Een mooie wijn voor een goede prijs, bij ons ligt er altijd wel een in de koelkast.

De Block 2 is net een klasse hoger en dat proef je. Heerlijk in combinatie met sushi of gerookte zalm. Maar komt met de fruitige smaken ook alleen goed tot zijn recht. 

De MCC van Spier is voor ons extra bijzonder: deze champagne hebben we gedronken vlak nadat Anne-Mae ten huwelijk werd gevraagd door Rick, op het Spier estate. Ook hebben we deze wijn geschonken op onze trouwdag. Een mooie sparkling wijn die niet het zure kent van sommige Champagnes. Absoluut een aanrader.

Springfield Estate

Bij Springfield geloven ze er sterk in dat de beste wijnen ontstaan wanneer je moeder natuur haar gang laat gaan. Zo maken ze veel gebruik van de natuurlijke gisten die op de druiven aanwezig zijn en zijn niet bang om te experimenteren. Een wijn een aantal jaren laten liggen om te kijken of de jaren de druiven tot hun recht laten komen? Heel gewoon bij Springfield. Dat betekent soms ook dat een experiment niet werkt en de wijn moet worden weggegooid. Maar he; no guts, no glory. 

Naast het goede van de natuur, geloven ze bij Springfield ook in het goede van de mens. De Thunderchild is een wijn waarvan de opbrengst voor 100% naar een opvang- en weeshuis voor kinderen in Robertson gaan. De wijn is een blend van drie verschillende druiven: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijn fermenteert met vrije gisten en gaat 12 maanden op Frans Eikenhout. Het resultaat is een volle stevige wijn met tonen van zwarte bes, kersen, vanille en tabak. Dus niet alleen voor het goede doel maar ook een heerlijke wijn om van te genieten.  

De Miss Lucy past perfect bij bijna elk soort vis. Een fruitige blend van Sauvignon Blanc, Semillion en Pinot Gris. Heerlijk om een mooie lente dag, maar gaat ook goed samen met een stevige maaltijd. De wijn is fris en fruitig maar heeft een mooie volle stevige afdronk.

Work of Time is een goed voorbeeld van een wijn waarbij Springfield de druiven volledig tot hun recht laat komen. Merendeels van de wijnen uit Zuid-Afrika zijn relatief jong, dat is niet het geval bij de Work of Time. Zoals de naam al suggereert krijgt de wijn de tijd om tot een mooie soepele en volle wijn te rijpen. Met een blend van Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot is het wijn met intense aroma's van donker fruit en een mooie lange afdronk.

Onze laatste favoriet: de Whole Berry Cabernet Sauvignon. Ook dit is weer een typische Springfield. De naam van deze wijn komt van de wijze waarop de wijn wordt gemaakt. In plaats van het persen van de druiven door machines, worden de druiven bij deze wijn in hun geheel in de vaten gedaan. Door de zwaartekracht worden de onderste druiven geperst door het gewicht van de bovenste druiven. Ook daarna laat de wijnmaker de natuur zijn gang gaan. De van nature aanwezig gisten zorgen voor de vergisting. De wijn is een echter traditionele Cabernet Sauvignon. Met zachte tannines, de smaak van zoet fruit en een licht pepertje.