Zuid-Afrikaanse wijnen in Nederland

Door Anne-Mae Ouwehand op 13-01-2015

Waar kan je in Nederland de beste Zuid-Afrikaanse wijnen kopen?! Kaapstadmagazine.nl heeft er een artikel over geschreven en wij staan erin!

'Als je ooit op vakantie in Zuid-Afrika geweest bent, dan weet je het: Zuid-Afrikaanse wijn is heerlijk. Eenmaal terug in Nederland is het helaas niet mogelijk om elk weekend weer naar een ander wijnhuis met lekkere Zuid-Afrikaanse wijnen te rijden voor een proeverij.

Daar kunnen we helaas niets aan veranderen (behalve je te adviseren om vooral niet te lang te wachten met je volgende vakantie naar Zuid-Afrika), maar we kunnen je wel vertellen bij welke goede wijnhandelaren in Nederland je de lekkerste wijn uit Zuid-Afrika kunt kopen. 

Wijn van de Kaap

Spier, Creation, Warwick, Rust en Vrede, Haute Cabrière: slechts een aantal van de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen die in de webshop van Wijn van de Kaap te koop zijn. In totaal bieden zij zestig wijnen van 14 verschillende wijnhuizen uit de Kaap. Eigenaren Rick en Anne-Mae verkopen alleen Zuid-Afrikaanse wijnen, en louter wijnen van estates waar ze ooit zelf op bezoek geweest zijn. “En waar we echt iets mee hebben, want liefde voor Zuid-Afrika én voor wijn staat centraal,” aldus Rick. “Zo kennen we het verhaal achter alle wijnen en kunnen we onze klanten het beste helpen om een lekkere wijn uit Zuid-Afrika uit te zoeken.” Het wijnhuis van Spier in Stellenbosch heeft een bijzondere betekenis voor het stel – dit is waar Rick vorig jaar voor Anne-Mae op z’n knieën ging (ze zei ‘ja’). Maar ook wijnhuis Creation heeft een bijzondere plek in hun hart, heerlijke ‘upcoming’ wijnen en een prachtig estate in de Hemel-en-Aarde Vallei. Wijn van de Kaap is de enige Nederlandse webshop die hun wijnen verkoopt. 

Niet alleen de keuze uit de wijn is divers, maar ook de prijsklasse: zo is er een Springbok wijn van €4,95, terwijl topwijnen van Rust en Vrede €23,95 kosten – en verder vind je op de virtuele planken zo’n beetje alles daar tussenin'

Lees het hele artikel op Kaapstadmagazine.nl